Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, reprezentant al blocului politic „Împreună”: Reforma justiției a eșuat

Liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, consideră că reforma justiției, efectuată de guvernarea a PAS, a eșuat. Reacția politicianului vine ca urmare a scandalului declanșat de Procuratura Anticorupție, soldat cu demisia Tatianei Răducanu din funcția de membru al Comisiei Pre-Vetting. Mai mult, politicianul susține că asta nu e tot și că, în curând ar urma să apar alte „bombe” în spațiul public.

„Reforma justiției a eșuat. Politicul a eșuat să reformeze justiția. Și nu mai contează cine are dreptate: Drăgălin sau Răducanu, ambele fiind promovate de Maia Sandu pentru a reforma justiția. Sper că în acest proces nu vor eșua și unii jurnaliști care încă mai prezintă sute de scuze și justificări pentru dezastrul care se întâmplă doar pentru a înălbi un pic politicienii (i)responsabili”, scrie Plîngău, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui, în urma reformei, nu a avut de suferit niciun judecător corupt, toți care au plecat primind indemnizații și pensii mari, iar unii având încă toate șansele să revină în sistem după plecare acestei guvernări.

„Cei care spun că, prin această reformă, unii judecători au avut de pătimit, fie nu cunosc situația, fie vă mint fără rușine. Are de pătimit doar cetățeanul a căror dosare civile, administrative sau penale vor fi amânate încă vreo doi ani. Judecătorii au primit îndemnizații la plecare de sute de mii de lei și pensii speciale de la 20 la 30 mii lei pe lună. Unii deja stau în rând după licențe de avocați, iar alții au perspective de a se întoarce înapoi în sistem”, menționează liderul Platformei DA.

Acesta a venit și cu reproșuri la adresa jurnaliștilor, pentru faptul că închide ochii la criza din justiție.

„Apropo, nu am văzut nicio întrebare în adresa Maiei Sandu, or, anume dumneaei a promovat-o atât pe Drăgălin, cât și pe Răducanu. Noi mai avem jurnaliști care să pună întrebări incomode guvernării? Sper mult că nu au rămas doar cei care spun că în continuare sistemul se opune, or nu știu dacă a mai rămas cineva în sistemul ăsta fără carnet de partid. Negarea problemelor doar prelungește chinurile”, mai scrie Dinu Plângău.

La final, acesta spune că urmează și alte scandaluri în domeniul justiției.

„În curând, vor mai apărea câteva bombe mari în justiție a căror responsabilitate sunt ale ministrei noastre. Așteptăm și ea să-și dea demisia după ce informațiile vor fi scurse în presă pe surse sau începem a lucra folosind și capul, nu doar rânza?”, a conchis politicianul.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *