VIDEO | Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împușcat. Politicianul a fost transportat de urgență la un spital în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat miercuri în fața Casei de Cultură din localitatea Handlova, la aproximativ 150 de km de Bratislava, unde a venit pentru o ședință de guvern. Potrivit presei locale, împușcăturile s-au auzit în momentul în care Fico s-a apropiat să salute mulțimea aflată în fața centrului cultural, care îl așteptau.

Premierul slovac, în vârstă de 59 de ani, a fost transportat de urgență la spital cu elicopterul în stare gravă. Acesta ar fi fost împușcat de 2 sau 3 ori în stomac, piept și picioare. Potrivit medicilor, prim-ministrul slovac era conștient după ce a fost rănit și funcțiile sale vitale au fost stabilizate după ce a ajuns la spital.

Potrivit presei locale, presupusul agresor, un cetățean slovac din orașul Levice, în vârstă de 71 de ani, a fost reținut de autorități. Deocamdată nu se cunosc motivele din spatele atacului.

Pe rețelele de socializare circulă imagini surprinse la câteva secunde după împușcarea lui Robert Fico, în care prim-ministrul este urcat într-o limuzină guvernamentală de membrii forțelor de securitate și polițiștii care îl rețin pe atacator.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *