Președinția insistă că Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea aeroportului! Reacția vine după ce a fost chemată martor la proces de către avocații lui Iurie Leancă 

Administrația prezidențială insistă că Maia Sandu, din postura de membru al Guvernului Leancă, nu a votat, în 2013, pentru concesionarea aeroportului din Chișinău către compania „Avia Invest”, controlată de Ilan Șor. Reacția vine după ce avocatul fostului premier Iurie Leancă a cerut judecătorilor să îi invite pe toți membrii cabinetului de miniștri din acea perioadă ca martori în procesul care vizează concesionarea aeroportului. 

„Adevărul este simplu și public: Maia Sandu nu a votat pentru concesionarea Aeroportului către compania grupării criminale Șor, Avia Invest. Vinovații încearcă să lungească procesul cât de mult pot și să scape de răspundere, iar acum vor să murdărească imaginea președintei. Ședința guvernului din octombrie 2013 la care a avut loc acel vot este publică, oricine o poate analiza și vedea că Maia Sandu nu a votat. Mai mult decât atât, Guvernul condus de Maia Sandu a abrogat în septembrie 2019 hotărârile de guvern ce vizau concesionarea Aeroportului, iar în 2023 Aeroportul a revenit în gestiunea statului”, a scris șefului Cabinetului președintelui, Adrian Băluțel. 

Avocatul ex-premierului Iurie Leancă, Vladislav Roșca, a cerut judecătorilor să-i invite ca martori în proces pe toți membrii cabinetului de miniștri din acea perioadă. Roșca a explicat că aceștia ar trebui să spună instanței dacă Leancă i-a determinat sau nu să voteze pentru concesionarea aeroportului.

În dosarul trimis de procurori în judecată sunt vizați mai mulți înalți demnitari din acea perioadă, printre care fostul  premier Iurie Leancă, fostul ministru al economiei, Valeriu Lazăr, fostul șef al APP, Tudor Copaci, fostul șef al Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău” Petru Jardan și alții.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram