Fragmentele de dronă căzute în sudul R. Moldova aveau încărcătură explozivă. Poliția anunță că urmează să detoneze dispozitivul

Fragmentele de dronă de tip „Shahed” găsite de poliția de frontieră la Etulia conțineau circa 50 de kg de substanță explozivă. Informația a fost confirmată în urmă cu scurt timp de Inspectoratul General al Poliției.

Potrivit IGP, echipa de polițiști a reușit să asigure dezamorsarea și colectarea tuturor fragmentelor dronei, iar în orele următoare va superviza detonarea în condiții de siguranță a încărcăturii explozive.

„Precizăm că, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică”.

Fragmente dintr-o dronă de producție iraniană „Shahed”, folosită de forțele armate ruse în atacul recent asupra Ucrainei, au fost găsite duminică în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, sudul R. Moldova.

Dronele Shahed 136 sunt vehicule aeriene fără pilot de tip kamikaze, proiectate să se autodistrugă la impactul cu ținta. Acestea cântăresc aproximativ 200 de kilograme, din care o parte este dedicată încărcăturii explozive, evaluată la 50-60 de kilograme. Cu o lungime de 3 metri și jumătate și capabile să atingă o viteză de 185 de kilometri pe oră, aceste drone au o rază de acțiune de până la 2.500 de kilometri și pot rămâne în aer pentru mai multe ore înainte de a lovi o țintă specifică.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram