VIDEO | Fermierii anunță că vor bloca traseul spre Leușeni! Poliția îndeamnă șoferii să aleagă alt drum dacă vor să ajungă în România 

Traseul spre punctul de trecere al frontierei Leușeni urmează să fie blocat de către agricultorii care protestează. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Național al Poliției, care îndeamnă oamenii să aleagă altă vamă dacă vor să ajungă în România. 

„La moment, fermierii intenționează să blocheze traseul care duce spre punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița. În contextul în care aceștia nu și-au anunțat prealabil intenția, venim acum cu solicitarea către șoferii care și-au planificat deplasarea în România prin acest punct să evite acest traseu de deplasare”, anunță IGP, într-un comunicat de presă. 

Amintim că Asociația „Forța Fermierilor” a anunțat o nouă zi de proteste ale agricultorilor din mai multe raioane ale R. Moldova. Ca și săptămâna trecută, aceștia s-au adunat pe traseele naționale, dar și la vama Leușeni. În contextul în care protestele durează deja de cinci zile și continuă să se extindă, Asociația și-a exprimat, într-un comunicat de presă, nedumerirea față de lipsa dialogului din partea Guvernului cu agricultorii protestatari.

„Vedem evenimentele în toata Europa și remarcăm că imediat după izbucnirea protestelor producătorilor agricoli, autoritățile s-au așezat cu cei care hrănesc țara la masa de negocieri și au identificat soluții. Totodată, menționăm că, recent, Uniunea Europeană a dispus alocarea a 10 milioane de euro pentru sectorul agricol al Republicii Moldova. Este jumătate din suma minimală, demult solicitată de asociația Forța Fermierilor pentru salvarea fermierilor micro, mici și mijlocii”, se mai arată în comunicat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram