Presupusa autoare a atentatului din Sankt Petersburg, Daria Trepova, pusă oficial sub acuzare

Procurorii ruşi au pus-o sub acuzare oficial, marţi, pe Daria Trepova pentru infracţiuni de terorism în legătură cu uciderea recentă a bloggerului militar Vladen Tatarski la Sankt Petersburg, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Tatarski şi-a pierdut viaţa în explozia produsă duminică într-o cafenea din Sankt Petersburg ce aparţine liderului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

Comitetul de Investigaţie, care anchetează infracţiunile majore din Rusia, a afirmat că a pus-o sub acuzare pe Daria Trepova (26 de ani) pentru comiterea „unui act terorist de către un grup organizat, care a cauzat moartea în mod intenţionat”.

Potrivit actului de acuzare, Trepova a primit instrucţiuni de la persoane care acţionează în numele Ucrainei.

Daria Trepova a fost transferată de la Sankt Petersburg la Moscova, unde procurorii urmau să solicite unui tribunal districtual plasarea acuzatei în arest preventiv.

Vladen Tatarski, care a susţinut cu fermitate invazia rusă în Ucraina, a fost ucis după declanşarea unui dispozitiv exploziv ascuns într-o statuetă de ipsos oferită bloggerului militar de una dintre participantele la evenimentul la care Tatarski, care cerea “anihilarea totală a Ucrainei”, intenţiona să vorbească despre experienţele sale ca reporter de război pe frontul din estul Ucrainei. În explozie au fost rănite aproximativ 30 de persoane. Forţele de securitate ruse au arestat-o pe Daria Trepova, identificată ca fiind persoana care a înmânat statueta respectivă. Trepova fusese deja vizată de autorităţi în februarie anul trecut, când a fost condamnată la zece zile de arest administrativ pentru un miting neautorizat împotriva campaniei militare ruse din Ucraina.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *