Primăvara se amână! Republica Moldova și România, afectate de ploi puternice, ninsori și înghețuri

Vremea continuă să-și facă de cap. Meteorologii au emis astăzi două coduri galbene – unul de vreme rea, iar altul de îngheț. Ambele intră în vigoare din această seară și vor rămâne valabile până mâine.

Conform site-ului Serviciului Hidrometeorologic de Stat, spre seară, precipitațiile se vor înteți, iar în decurs de cel puțin 12 ore, vor cădea între 15-20 de litri pe metru pătrat. Mai mult decât atât, acestea vor cădea pe alocuri sub formă de lapoviță și ninsoare, iar vântul va sufla din nord-vest cu o putere de până la 15-20 de metri pe secundă.

În același timp, preponderent în raioanele de nord, temperatura va scădea substanțial, până la minus 3 grade Celsius, în unele regiuni, prin urmare, există risc sporit de îngheț.

În România, situația e și mai complicată. De ieri, localitățile din zonele muntoase se află sub cod portocaliu de ninsori, în timp ce pentru restul țării a fost emis cod galben de vreme rea. Potrivit autorităților de peste Prut, în unele regiuni se așteaptă ninsori abundente, însoțite de viscol.

România și alte țări europene se confruntă, începând cu ziua de marți, cu un val de frig, dar și cu ninsori, ploi și viscol, din cauza unui ciclon polar care afectează estul, vestul centrul și sudul continentului, transmite Rador.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *