Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința Marinei Tauber și a Partidului „ȘOR”! Formațiunea ar fi fost finanțată ilegal cu aproape 200 de milioane de lei

Partidul „ȘOR” ar fi fost finanțat ilegal cu peste 195 de milioane de lei, anunță Procuratura Anticorupție (PA), într-un comunicat de presă, în care mai precizează că a finalizat urmărirea penală în privința Marinei Tauber și a Partidului „ȘOR”. Dosarul cu privire la finanțarea ilegală a partidului urmează să fie trimis, în scurt timp, în instanța de judecată. 

Potrivit unui comunicat al PA, procurorii au constatat că Marina Tauber, în timpul campaniei pentru alegerea primarului orașului Bălți din 2021, în complicitate cu trezorierul partidului, a primit aproape 10 milioane de lei, dintre care peste 740 de mii i-ar fi introdus, în mod fraudulos, în formularele de donații, din numele a 104 persoane fizice, care în realitate nu au donat această sumă de bani. 

În total, spun procurorii, suma pe care ar fi primit-o Tauber pentru presupusa finanțare ilegală a partidului se ridică la  195 de milioane 518 mii de lei. 

„La 26 mai 2023, deputații din Parlamentul Republicii Moldova au aprobat cererile Procurorului General interimar privind ridicarea imunității Marinei Tauber pe trei capete de acuzare, lipsind-o de imunitate parlamentară. Anterior, Parlamentul Republicii Moldova a încuviințat ridicare imunității și pe al patrulea capăt de acuzare în iulie 2022. La această etapă, urmează să fie prezentate materialele cauzei penale învinuiților și avocaților acestora, să fie soluționate cererile și demersurile acestora, iar ulterior cauza penală să fie expediată în instanța de judecată. Menționăm că, la 29 mai 2023, Curtea de Apel Chișinău a menținut încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost prelungită măsura preventivă arest la domiciliu pe un termen de 20 zile în privința Marinei Tauber”, se mai arată în comunicatul Procuraturii Anticorupție. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram