Proiectul reabilitării râului Bîc nu a trecut de CMC! Ceban acuză PSRM și PAS că au votat împotriva unui proiect european de peste 240 de milioane de lei

Proiectul reabilitării albiei râului Bîc nu a trecut de votul Consiliului municipal Chișinău. Documentul a fost votat de doar 22 de aleși. Consilierii socialiști și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate nu au susținut proiectul. Primarul Capitalei  Ion Ceban a declarat, în cadrul ședinței CMC, că, prin gestul lor, PAS și PSRM au votat împotriva unui proiect european de 240 de milioane de lei.

„Astăzi, socialiștii și PAS au votat împotriva alocării a 240 de milioane de lei pentru reabilitarea albiei râului Bîc. Pentru a face tot posibilul ca să fie evitate inundațiile, pentru a curăța albia, și a-l face după modelul celor europene. Acest lucru trebuie fixat și îl vom mediatiza cât mai mult, ca lumea să știe”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit Primăriei, proiectul de reabilitare a râului Bîc prevede extinderea bazinului și a suprafețelor permeabile și impermeabile, identificarea deversărilor și a conexiunilor, dezvoltarea unei zone de agrement cu piste pietonale și pentru biciclete și platforme pentru pescuit. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *