Renato Usatîi crede că alegerile din Găgăuzia vor fi anulate: Pentru PAS, aflarea în Guvern a unui reprezentat al Partidului „ȘOR” este echivalent cu moartea 

Președintele formațiunii politice „Partidul Nostru, Renato Ustaîi, crede că Evghenia Guțul de la Partidul Șor nu va fi bașcan al Găgăuziei, pentru că alegerile care au avut loc duminică vor fi anulate. Potrivit lui, pentru PAS, aflarea în Guvern a unui reprezentat al Partidului „ȘOR” este echivalent cu moartea. 

„Soarta acestor alegeri au fost decise deja. Dacă va câștiga reprezentantul Partidului Socialiștilor, PAS și Maia Sandu, vor declara alegerile valabile, dacă va câștiga reprezentantul Partidului „ȘOR”, 99 la sută alegerile vor fi anulate. Nu pot să-mi imaginez un reprezentant al Partidului „ȘOR” în Guvern. Pentru bașcanul e membru al Guvernului. Și să împingi agenda Partidului „ȘOR” în ședința Guvernului, pentru PAS e echivalent cu moartea”, a spus Usatîi duminică, într-o intervenție live pe Facebook.  

De asemenea, Usatîi crede că și alegerile locale din toamnă ar putea fi anulate. 

„La PAS e cam slab cu pregătirea, sunt probleme cu racolarea primarilor de la alte partide. De asta o să fie foarte interesant”, a declarat Usatîi.  

Amintim că Evghenia Guțul, candidatul Partidului „ȘOR” a câștigat alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, potrivit datelor preliminare. Ea obţinut 27.376 de voturi, adică 52,39%, iar candidatul susținut de PSRM, Grigori Uzun, a fost votat de 24.913 de alegători – 47,61% din electorat. Datele preliminare au fost comunicate de Comisia Electorală din Comrat. Diferența dintre cei doi este de 2.463 de voturi. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram