Renato Usatîi revine în politică și pornește resetarea „Partidului Nostru” 

Fostul primar al orașului Bălți Renato Usatîi revine în politică și a anunțat că va merge în localitățile din țară, pentru a reseta Partidul Nostru, formațiunea pe care o conduce. Anunțul a fost făcut marți, 19 ianuarie, într-o conferință de presă. 

„Am făcut o analiză a tot ce ține de membrii de partid. Trei mii de membri au spus că vor să continuăm activitatea noastră politică. Vreau să declar că anunț un restart al Partidului Nostru la nivel național. Voi merge în fiecare localitate din țară pentru a revizui și face schimbări în structurile existente ale partidului și a crea structuri în localitățile unde ele nu au existat”, a spus Usatîi.

Totodată, fostul primar al municipiului Bălți, a făcut un apel către președintele Maia Sandu și a îndemnat-o să organizeze o masă rotundă cu partidele politice „sănătoase” din opoziție. 

După alegerile parlamentare anticipate de la 11 iulie 2021, Usatîi a anunțat că pleacă din politică și a demisionat din funcția de primar al municipiului Bălți. Blocul lui Usatîi a obținut la alegerile parlamentare anticipate 4,1% din voturi, insuficient pentru a accede în Parlament.

Renato Usatîi îi cântă prohodul actualului Parlament: În Moldova vor avea loc alegeri anticipate

Mandatul actualului Parlament nu va dus până la capăt, iar în țară vor avea loc în curând alegeri anticipate. Declarația aparține fostului primar al municipiului Bălți, Renato Usatîi, și au fost făcute în cadrul emisiuniii „Puterea a patra”, moderată de jurnalistul Gheorghe Gonța. El a mai adăugat că dacă nu era războiul din Ucraina, anticipatele urmau să aibă loc cu 4-5 luni în urmă. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *