România își reconfirmă sprijinul pentru Republica Moldova. Nicolae Ciucă: „Avem maximă disponibilitate pentru a vă susține” | VIDEO

Premierul României, Nicolae Ciucă, a reiterat că România este dispusă, în continuare, să ajute cu tot ce este necesar Republica Moldova, pentru a asigura securitatea și bunăstarea cetățenilor. Șeful executivului de la București a declarat, în cadrul întrevederii cu președintele moldovean, Maia Sandu, că înțelege foarte bine contextul și situația în care se află astăzi Republica Moldova, de aceea, va face tot posibilul pentru a-i menține cursul proeuropean.

„Mă bucur foarte mult că am revenit la Chișinău, pentru a reconfirma sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova. Republica Moldova s-a angajat în parcursul european și a înțeles foarte bine care sunt toate etapele acestui proces. Avem maximă disponibilitate pentru a vă susține. De asemenea, înțelegem foarte bine contextul și situația în care se află Republica Moldova. La ultima întâlnire pe care ați avut-o la București cu domnul președinte Iohannis, ați primit garanții că România va ajuta Republica Moldova cu tot ce este necesar, să rămână stabilă, să rămână încadrată pe drumul său către Uniunea Europeană”, i-a transmis prim-ministrul României președintelui Maia Sandu.

De asemenea, el s-a arătat convins că agenda bilaterală moldo-română este una încărcată, amintind că prima vizită a premierului moldovean, Dorin Recean, în străinătate, după învestirea noului Guvern de la Chișinău, a fost la București.

„Imediat ce a fost învestit Guvernul Recean, prima vizită a efectuat-o la București. Am discutat despre toate aspectele legate de agenda bilaterală și agenda europeană, dar și aspectele legate de securitate. Iată, astăzi, după aproximativ trei săptămâni, revenim să discutăm și să reconfirmăm aceste angajamente bilaterale și să reiterăm, încă o dată, sprijinul pe care România îl acordă Republicii Moldova”, a menționat Nicolae Ciucă.       

La rândul său, președintele Maia Sandu a mulțumit României pentru deschiderea de care dă dovadă.

„Ne bucurăm să vă avem aici și să vă exprimăm recunoștința noastră pentru tot sprijinul pe care îl acordați Republicii Moldova. Am ieșit cu bine din iarnă și acest lucru s-a întâmplat inclusiv cu sprijinul dumneavoastră. Avem subiecte importante pe agendă. În primul rând, vrem să menținem stabilitatea în țară pentru cetățenii noștri și, în același timp, vrem să creștem reziliența economică a Republicii Moldova, iar dumneavoastră ne sprijiniți în toate aceste demersuri”, a punctat Maia Sandu.

Nicolae Ciucă a ajuns la Chișinău în această dimineață. După întâlnirea cu Maia Sandu, el a avut o întrevedere cu premierul Dorin Recean, dar și cu șeful legislativului de la Chișinău, Igor Grosu. Programul oficialului român mai include o vizită la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, viitoarea catedrală mitropolitană a Mitropoliei Basarabiei, dar și participarea la evenimentul aniversar prilejuit de împlinirea a 30 de ani de activitate a AmCham România.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *