Rusia acuză România de aprinderea spiritelor în Moldova. Zaharova: Dacă ar fi îngrijorată, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat dacă România ar fi cu adevărat îngrijorată de securitatea regională, nu ar viza Rusia cu acuzații, ci ar evita provocările.

„Dacă România ar fi fost îngrijorată enorm de toată această situaţie, poate că s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu s-ar ocupa cu provocările de la graniţă, nu ar susţine material politicile regimului Zelenski, care doar destabilizează siguranţa în regiune. Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanţe de escaladare a crizei la care ei participă. Asadar nu ştiu ce înseamnă asta, provocare, poate o intrigă politică. Nu ştiu, dar nici nu vreau sa ştiu”, a declarat Maria Zaharova pentru agenţia de presă de stat Ria Novosti.

Ministerul rus de Externe susține că autoritățile române nu au prezentat dovezi concrete care să ateste că epava dronelor căzute în Tulcea sunt de origine rusă.

„Iertaţi-mă, dar e absurd! Aceasta este o jonglare…nici nu ştiu cum sa-i zic, a faptelor, a ceva de neînţeles. Nimeni nu a înţeles ce a fost asta. Toţi m-au întrebat ce a fost asta. Nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi partea română. (…) România ocupă orice poziţie care e comodă. Pentru că nu răspunzi pentru nimic şi poţi să născoceşti lucruri şi să dai vina pe alţii”, a spus Maria Zaharova.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram