Rușii anunță că au cucerit orașul Bahmut. Mercenarii Wagner au fost felicitați de Vladimir Putin și vor fi decorați

Ministerul rus al Apărării anunță că trupele Wagner au cucerit orașul Bahmut în totalitate, după 224 de zile de lupte continue. Autoritățile de la Moscova i-au felicitat pe mercenarii lui Prigojin „pentru eroism” și le promit ordine și medalii.

„În direcția Artiomovsk (denumirea sovietică a orașului Bahmut – n.n.), în urma ofensivei trupelor Wagner, cu susținerea artileriei și a aviației din Sud, operațiunea de eliberare a orașului s-a încheiat”, menționează Ministerul rus al Apărării.

Anterior, și șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a confirmat că localitatea se află sub controlul total al armatei sale.

Cu un comunicat a venit și serviciul de presă al Kremlinului care i-a felicitat pe soldații lui Prigojin, dar și unitățile regulate ale armatei ruse, cu ocazia acestui succes.

„Vladimir Putin felicită trupele ofensive ale Wagner, dar și pe toți militarii armatei ruse, care le-au acordat susținerea necesară și au apărat flancurile, cu ocazia încheierii operațiunii de eliberare a orașului Artiomovsk”, se menționează în comunicatul Președinției ruse.

Mai mult, Kremlinul anunță că toți militarii care s-au remarcat în cadrul acestei operațiuni vor fi decorați.

Luptele pentru Bahmut durează de aproximativ opt luni și au consumat resurse uriașe din ambele părți. Asta chiar dacă experții militari au menționat de nenumărate ori că localitatea nu este un obiectiv strategic, iar deținerea controlului asupra ei de către o parte sau alta nu schimbă în niciun fel situația pe front. Prin urmare, cucerirea orașului este mai mult o victorie simbolică decât strategică și are menirea de a ridica moralul soldaților ruși, în perspectiva viitoarei ofensive ucrainene, de care se vorbește intens în ultima vreme.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram