Moldovenii, așteptați astăzi în PMAN, la Adunarea „Moldova Europeană”, convocată de președintele Maia Sandu

Astăzi, la Chișinău, va avea loc un eveniment, care ar urma să demonstreze întregii lumi că moldovenii sunt europeni și își văd viitorul în Uniunea Europeană. Guvernarea PAS a organizat o amplă campanie de informare în care insistă că evenimentul este unul apolitic și îi îndeamnă pe toți cetățenii care susțin parcursul european să i se alăture. Evenimentul va începe la ora 11:00.

Pe internet au apărut deja mai multe informații despre zeci de microbuze care au pornit în mod organizat spre Capitală, pentru a duce lumea la eveniment. De asemenea, mulți oameni scriu pe Facebook că vor fi prezenți în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a spune un „da!” ferm procesului de integrare europeană.

Evenimente similare vor fi organizate, potrivit autorităților, și în peste 30 de orașe europene, la care vor participa cetățenii din diaspora, care nu pot veni fizic la Chișinău.

Conform programului anunțat anterior, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale, instalată în fața Guvernului încă de vineri, vor urca președintele Maia Sandu, care va adresa un mesaj pentru cetățeni. Alături de ea va fi și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, care a venit la Chișinău special pentru asta. Înaltul demnitar european va susține, de asemenea, un discurs despre importanța integrării europene a Republicii Moldova.

Deși la eveniment au fost invitate toate partidele proeuropene, liderii acestora nu vor putea urca pe scenă, pentru a nu politiza evenimentul, potrivit organizatorilor.

După partea oficială, în Piața Marii Adunări Naționale va răsuna „Oda Europei”, semnată de compozitorul Eugen Doga, urmată de un program artistic, susținut de mai mulți artiști authtoni, precum Moldova Youth Orchestra, Cristofor Aldea-Teodorovici, Cătălin Josan, Vali Boghean Band, Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii”.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram