„Să aducem UE acasă”: Maia Sandu anunță un nou proiect – „Satul European Expres” 

Președintele Maia Sandu a anunțat lansarea proiectului „Satul European Expres”. Astfel, localitățile rurale din toată țară pot participa la un nou concurs, care le va permite să implementeze proiecte rapide, cu termen de finalizare de maxim șase luni și să rezolve „necesitățile urgente ale localităților”. Șeful statului a mai precizat că procedura de înscriere a proiectelor la concurs va fi simplificată. 

„Acest lucru înseamnă să aducem Uniunea Europeană acasă, condiții mai bune de trai pentru fiecare cetățean, oriunde ar locui. Lucruri firești de care oamenii au fost privați decenii: apă potabilă în casă, canalizare, drumuri europene, grădinițe și spitale moderne. Asta înseamnă Moldova europeană”, a declarat Maia Sandu. 

De asemenea, Maia Sandu a anunțat despre finalizarea a 100 de proiecte în cadrul Programului național „Satul European”. Potrivit ei, de pe urma acestuia au beneficiat aproape 100 mii de oameni. Anul trecut, Guvernul a anunțat că a alocat un buget de circa 970 milioane de lei pentru dezvoltarea regională și locală.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *