„Săptămâna Europeană” în școli. Elevii, puși să scrie și să deseneze cum văd ei „Moldova Europeană”

Instituțiile de învățământ general din țară desfășoară, în perioada 5-9 februarie, Săptămâna Europeană. Acțiunea este organizată în baza unei circulare emise de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) și este parte a campaniei de comunicare „Moldova Europeană”, transmite site-ul postului public de televiziune.

Potrivit unui comunicat al MEC, în această perioadă, în școli vor fi organizate diverse activități și evenimente pentru a informa elevii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a parcursului european al țării.

De asemenea, în cadrul Săptămânii Europene, în școlile din Republica Moldova vor fi organizate două concursuri tematice – „Cum văd eu Moldova Europeană”, concurs de eseuri pentru elevii din clasele I – XII, și un concurs de desene pe aceeași tematică, pentru elevii claselor I-IX.

„Instituțiile de învățământ vor plasa pe paginile lor oficiale informații despre activitățile desfășurate și vor expedia pe adresa organelor locale de specialitate în domeniul învățământului cele mai reușite lucrări. Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” va asigura selectarea finală a eseurilor și desenelor până la data de 20 februarie 2024”, se arată în comunicatul MEC.

Cele mai bune lucrări vor fi plasate pe pagina https://moldovaeuropeana.md/ și expuse în cadrul unei expoziții tematice de desene organizată la Președinția Republicii Moldova cu participarea autorilor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram