SCANDAL | Un ministru și trei deputați PAS, declarați persona non-grata în Rusia. Consulul moldovean de la Moscova, expulzat

Ministrul de Interne al Moldovei, Ana Revenco, precum și deputații PAS – Lilian Carp, Olesea Stamate și Oazu Nantoi, se regăsesc în lista oficialilor moldoveni care au interdicție de a intra pe teritoriu Federației Ruse, anunță presa de la Moscova. De asemenea, jurnaliștii ruși susțin că oficialul Ambasadei Moldovei în Rusia, declarat persona non-grata, este consulul Moldovei la Moscova. 

Decizia autorităților din Rusia reprezintă o „replică în oglindă”, după ce Chișinăul a expulzat un diplomat rus, ca urmare a scandalului legat de interdicția de a intra în țară, aplicată săptămâna trecută președintelui Tatarstanului, Rustam Minnihanov.

Potrivit sursei citate, la Ministerul rus de Externe, ambasadorului moldovean la Moscova i-a fost înmânată o notă de protest, în care sunt prezentate aceste argumente. Mai mult, acesta ar fi fost informat că autoritățile din Rusia sunt extrem de deranjate de atitudinea neprietenoasă pe care o manifestă Chișinău, în ultima perioadă.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram