Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, s-a ales doar cu o mustrare aspră după cazul de la aeroport, soldat cu doi morți

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost sancționat cu „mustrare aspră” după tragedia de la Aeroport, a anunțat ministrul de Interne, Adrian Efros, în cadrul unei conferințe de presă. Asta deși societatea publică a cerut în repetate rânduri demisia lui Vasiloi. 

„Mustrarea aspră e valabilă timp de nouă luni, perioadă în care va avea restricții materiale și niște restricții de promovare în funcție”, a completat ministrul de Interne privind decizia ce-l vizează pe șeful IGPF.  

În total, în urma acestui caz au fost sancționați disciplinar 9 angajați ai sectorului IGPF de pe teritoriul Aeroportului Chișinău, cinci dintre ei au fost sancționați cu mustrare aspră și patru au fost concediați. 

De asemenea, Comisia de anchetă a înaintat o solicitare către Guvern prin care propune demiterea secretarului de stat al MAI responsabil de elaborarea politicilor de siguranță și ordine publică în contextul controlului slab de implementare a politicilor MAI pe segmentul dat. 

„Numele o să-l aflați miercuri, din demersul care va fi propus la ședința de Guvern”, a precizat scurt ministrul Adrian Efros. 

Unele surse scriu că Jana Costachi, fosta soacră a lui Dumitru Alaiba, este secretara de stat din cadrul MAI responsabilă pentru frontieră și migrație, care ar putea fi demisă miercuri. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram