Slusari, supărat foc pe Grosu: Ipocrizie și indiferență față de problemele agricultorilor!

Președintele Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari, a venit cu o replică dură la adresa liderului PAS, Igor Grosu, care le-a reproșat agricultorilor că ar cere prea multe de la stat. Acesta le amintește reprezentanților actualei puteri că tot ei erau cei care, în 2020, încurajau fermierii să iasă la proteste, iar astăzi le dau în obraz, deși problemele sunt cu mult mai grave.

Totul a pornit de la o afirmație făcută de Grosu în cadrul unei emisiuni televizate.

„Reamintesc că autoritățile cu care vor să discute în continuare, sper, acești fermieri, anul acesta au alocat din puținul pe care l-am avut 1 miliard 900 de milioane de lei. Eu cred că nu față de autorități, dar față de toți cetățenii Republicii Moldova trebuie să fie apreciat lucrul acesta. Este dreptul lor să protesteze, dar să înțeleagă că autoritățile trebuie să aibă grijă de toți cetățenii Republicii Moldova: și de profesori, și de medici, și de pensionari, și de polițiști”, a declarat Igor Grosu.

În replică, Susari îl acuză pe liderul PAS de ipocrizie.

„S-a pornit plastinca veche de la unii politicieni despre protestele fermierilor. Cei, care în 2020 îndemnau agricultorii să meargă cu tractoarele în Chișinău, acum vorbesc în repetate rănduri despre necesitatea statului de a-i ajuta pe toți. Dincolo de ipocrizie, aici să vede și indiferența de problemele agricultorilor mici și mijlocii, care în prezent sunt executați de creditori”, susține Slusari, într-o postare pe Facebook.

„Din 1,9 mlrd. lei, 1,4 mlrd. sunt datoriile pentru anul 2022. Iar din cele 200 mln lei și 4000 tone de motorină românească, pe care fermierii cu mare greu au obținut-o prin discuții cu Maia Sandu în noiembrie 2022 și prin proteste din iunie 2023, la moment nici un bănuț și nici un litru nu a ajuns la agricultori afectați”, a adăugat Alexandru Slusari.

Potrivit lui, guvernarea lucrează conștient în favoarea marilor holdinguri transnaționale, care ar controla deja peste 40 la sută din terenurile arabile.

„Se știe foarte bine că în spatele la două celor mai mare holdinguri se află prietenul lui Plahotniuc, care cu ajutorul lui a obținut control asupra portului Giurgiulești. Acestea deja procură datoriile agricultorilor disperați și așteaptă falimentarea acestora. Însă cei care zilnic parcă luptă cu grupările oligarhice criminale, se prefac că nu văd pericol în oligarhizarea agriculturii și continuă să bată în fermieri, care mai mențin viața economică la sate”, a conchis președintele Asociației Forța Fermierilor.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *