Socialiștii mai pierd un deputat. Alexandru Nesterovschi a părăsit fracțiunea BCS și s-a alăturat mișcării lui Șor | VIDEO

Fracțiunea Comuniștilor și Socialiștilor din Parlament rămâne fără încă un deputat. Alexandu Nesterovschi, ales pe listele PSRM, a anunțat că se retrage din fracțiune și se alătură Mișcării „Pentru Popor”, condusă de Ilan Șor. Decizia i-a nemulțumit pe foștii săi colegi, care i-au cerut acestuia să-și depună mandatul.

Alexandru Nesterovschi a făcut anunțul în această dimineață. „Voi fi deputat independent în Parlament, dar, în același timp, de astăzi mă alătur Mișcării „Pentru Popor”, fac parte din aceasta și mă alătur cererii acesteia ca Guvernul să plătească facturile pentru energie electrică, căldură și gaze pentru lunile de iarnă tuturor cetățenilor Republicii Moldova și voi participa activ și la mitingurile acestei mișcări”, a menționat Nesterovschi.

Decizia i-a înfuriat pe ceilalți deputați socialiști. În cadrul unui briefing de presă, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, l-a acuzat pe Alexandr Nesterovshi de trădare și i-a cerut public să-și depună mandatul.

„Parlamentul trebuie să reprezinte voința cetățenilor care l-au ales. De aceea, orice migrație, orice fenomen de traseism politic reprezintă o trădare a intereselor alegătorilor, a Constituției și legilor țării. PSRM vine repetat în Parlament cu proiectul de lege care interzice traseismul politic”, a menționat Vlad Bătrîncea.     

De cealaltă parte, reprezentanții Mișcării „Pentru Popor” au salutat decizia luată de Nesterovschi. „Suntem deschiși către toate forțele sănătoase din țara noastră și îndemnăm deputații de opoziție, aleși locali, asociații obștești, să ni se alăture”, menționează aceștia într-o declarație publică.

Precizăm că, după plecarea lui Alexandru Nesterovschi, numărul deputaților BCS a ajuns la 30, după ce, anterior, și deputatul Gaik Vartanean a părăsit fracțiunea și a aderat la MAN, partidul condus de primarul general al capitalei, Ion Ceban.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *