SONDAJ | Îl pregătesc pe Spînu pentru funcția de prim-ministru? O companie sociologică realizează un sondaj intern despre ministrul Infrastructurii

O companie sociologică din Republica Moldova desfășoară un sondaj, pentru testa opinia publică cu privire la ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Studiul este realizat în mod personalizat și nu este clar cine l-a comandat și cu ce scop. Totuși, din întrebări reiese că se încearcă să se afle cum apreciază cetățenii acțiunile ministrului Spînu și activitatea sa guvernamentală.

Studiul sociologic conține doar câteva întrebări și doar una dintre ele vizează mai mulți politicieni. Toate punctele ulterioare se referă la persoana lui Andrei Spînu, dar și la planul său de reconstrucție a infrastructurii, prezentat săptămâna trecută. Participanții la sondaj sunt rugați să se expună ce părere au despre strategia prezentată de Spînu, care ar trebui să fie prioritățile și în ce măsură au încredere în ministrul Infrastructurii.

Anterior, în spațiul public au apărut unele voci, care sugerau că Andrei Spînu ar urma să devină următorul prim-ministru și că actualul premier, Dorin Recean, ar urma să-și dea demisia. Totuși, informația nu a fost confirmată oficial.

Pe de altă parte, săptămâna trecută, Dorin Recean a manifestat o atitudine ofensivă față de ministrul Spînu și i-a cerut ultimativ să prezinte, a doua zi, un plan de acțiuni în domeniul de care este responsabil. De asemenea, Recean a menționat că, dacă acesta nu va livra rezultate, ar putea fi pusă în discuție „o nouă schimbare” la ministerul respectiv.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram