Spînu promite să schimbe radical Moldova în următorii doi ani. Vom avea autostradă, un terminal nou la aeroport și trenuri de mare viteză

Plan ambițios și multe promisiuni din partea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Oficialul promite să schimbe la față Moldova în următorii doi ani prin lansarea Planului Reconstrucției Infrastructurii țării 5+1. Acest plan cuprinde mai multe proiecte majore, inclusiv construcția unei autostrăzi europene de la Ungheni la Odesa, dezvoltarea unui nou terminal la Aeroportul Chișinău în valoare de 200 de milioane de euro, precum și modernizarea liniilor ferate către Iași și Odesa pentru a le transforma în linii de înaltă viteză.

„Doar cu o infrastructură bine dezvoltată Moldova va fi cu adevărat europeană. În ultimii 2 ani am început un amplu proces de reconstruire. Acum, la mijloc de mandat, știu că trebuie să facem mai mult. Este momentul să ne răsuflecăm mânecile și în următorii 2 ani să construim și să realizăm proiecte care să schimbe din temelie felul în care arată țara noastră. Vom reconstrui drumuri, poduri, apeducte, canalizare, cale ferată, porturi navale, aeroporturi, parcuri, școli, grădinițe, trotuare, case de cultură, terenuri sportive și de joacă pentru copii. Moldova va fi europeană nu doar în cuvinte”, a declarat Spînu.

Una dintre prioritățile stabilite de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale vizează amenajarea drumurilor europene în toată țara – toate drumurile expres, naționale și regionale, adică aproape 6000 km, trebuie să fie de o calitatea bună sau foarte bună.

Prioritatea numărul doi implică modernizarea transportului feroviar, naval și rutier.

„Trebuie să creștem viteza cu care circulă trenurile pe teritoriul Moldovei și să dezvoltăm portul de stat de la Giurgiulești. Obiectivul nostru major este ca oamenii să se simtă confortabil, să ajungă în siguranță și la timp oriunde ar călători, în țară sau peste hotare”, a mai declarat Andrei Spînu.

Ministrul mai promite că în următorii doi ani toate localitățile din țară vor fi conectate la rețelele publice de distribuție a apei.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram