VIDEO | Spectacol nocturn la Parlament. Moțiunea de cenzură a picat, după aproape zece ore de dezbateri… electorale

10 ore, atât au durat dezbaterile de ieri în Parlament pe marginea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului. Inițiativa de demitere a Cabinetului Recean a fost supusă votului abia după miezul nopții, aproape de ora 2:00. După cum era de așteptat, aceasta nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Premierul Recean, după care, rând pe rând, fiecare ministru au ieșit la tribuna centrală a Parlamentului, pentru a-și prezenta argumentele contra moțiunii de cenzură. Aceștia au profitat de moment, pentru a critica opoziția și guvernările anterioare, pe care le-au acuzat că ar purta vină pentru problemele cu care se confruntă astăzi Republica Moldova. În același timp, și-au trecut în revistă realizările, pe care le consideră foarte mari, în actualele condiții.

Șeful executivului a menționat că cei care au condus Republica Moldova în ultimii 30 de ani nu au făcut nimic pentru a asigura bunăstare și siguranță cetățenilor moldoveni și că nu au avut grijă să asigure alternative la importurile de energie și să atragă investiții în economie. Totuși, acesta a trecut cu vederea faptul că din guvernările anterioare a făcut parte el însuși, dar și alți fruntași ai puterii de astăzi, inclusiv președintele Maia Sandu și șeful legislativului, Igor Grosu.

După ore în șir de discuții, care au avut un caracter eminamente electoral, moțiunea de cenzură, înaintată de fracțiunea BCS, a fost supusă votului. În favoarea ei au votat însă doar 16 deputați din partea comuniștilor și socialiștilor. 60 de parlamentari PAS s-au pronunțat împotrivă, iar 6 deputați nu au participat la procedura de vot.

Inițiativa de demitere a Guvernului Recean a fost depusă de fracțiunea BCS în data de 5 octombrie. Actualul cabinet de miniștri este acuzat de incapacitate de a gestiona treburile statului, fapt ce a dus la scumpiri fără precedent, la o criză profundă domeniile economic și agricol și la amenințări directe asupra securității naționale.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram