Spînu iese din nou la rampă și publică o scrisoare, care ar confirma că nu deține conturi de milioane în străinătate

Fostul vicepremier Andrei Spînu revine în atenția opiniei publice cu o scrisoare, trimisă de o bancă din Hong Kong, care ar confirma că nu deține milioane în conturi, așa cum s-a vehiculat anterior. Astfel, el îi îndeamnă pe procurori „să nu mai servească criminalii, ci să se ocupe de dosarele lor”.  

„Dorim să vă informăm că, în prezent, în sistemul Băncii nu se găsește nicio înregistrare de cont prin căutarea „Andrei Spinu”. Vă rugăm să luați în considerare raportarea acestei acuzații false Poliției din Hong Kong prin intermediul Centrului de raportare electronică, dacă considerați necesar. Banca noastră va oferi informații și asistență poliției din Hong Kong în baza unei cereri de mandat de percheziție”, se spune în mesajul expediat prin email, publicat de Spînu pe Telegram.

„Prieteni, astăzi, am primit confirmarea oficială de la OCBC Wing Hang Bank Limited din Honk Kong că declarațiile fugarilor, hoților și a unora din structurile de drept cu care sunt în cârdășie sunt falsuri. Așa cum am spus mereu, toate veniturile și conturile bancare pe care le dețin sunt declarate la ANI. Nu dețin alte venituri și alte conturi”, a adăugat Spînu, în postarea sa.

În context, el își exprimă regretul „că unii din CNA și din Procuratura Anticorupție îi servesc, în continuare, pe Șor și Plahotniuc” și „pierd timpul pe falsurile distribuite de aceștia”.

„Minciuna are picioare scurte. Toată campania de denigrare a mea a fost și este bazată pe falsuri. Eu știu de ce ei fac asta. Din primele zile de guvernare am solicitat ca oamenii care l-au slujit pe Plahotniuc și Șor să fie demiși. […] Voi continua să îmi fac treaba onest și împreună cu echipa PAS vom curăța sistemul de aceste rămășițe ale regimului oligarhic”, mai menționează Spînu în postarea sa.

Precizăm că, anterior, Ilan Șor a publicat un document, pe care l-ar fi obținut prin intermediul surselor de care dispune, în care se spune că Andrei Spînu ar deține mai multe conturi bancare, în care ar păstra 43 de milioane de euro și dolari. El a depus și un denunț în acest sens la organele de anchetă, iar ca urmare Procuratura Anticorupție și CNA au anunțat că investighează averea fostului vicepremier. Ca urmare, Spînu a acuzat instituțiile de drept că ar fi în cârdășie cu vechiul regim și că ar încerca să-l intimideze.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin