Starea de urgență în Republica Moldova nu va mai fi prelungită. Olesea Stamate: Este ultima prelungire, dacă nu se întâmplă ceva mai rău

Starea de urgență a fost prelungită cu 30 de zile, începând cu data de 1 decembrie și se va încheia la 31 decembrie. Declarația a fost făcută de deputatul PAS Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități.

„Reprezentantul guvernului care a prezentat această inițiativă a justificat necesitatea unei prelungiri de doar 30 de zile doar prin faptul că aceasta este ultima prelungire. Dacă, Doamne ferește, nu se întâmplă ceva mai rău. Dar, în principiu, guvernul a pregătit majoritatea actelor legislative deoarece trebuie să ținem cont de înlocuirea acelor rezoluții care au fost adoptate prin CSE. Până la sfârșitul lunii decembrie, ținând cont de documentele adoptate, nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de urgență”, a declarat Stamate în cadrul unei emisiuni de la TV8.

Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost declarată de către Parlament la data de 24 februarie 2022, odată cu invazia Rusiei în Ucraina, la propunerea Guvernului Republicii Moldova, pentru a permite luarea deciziilor prompte și gestionarea eficientă a riscurilor și amenințărilor care pot apărea. În această perioadă, CSE a emis 94 de dispoziții în acest sens. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram