Târg universitar la Bălți. Absolvenții liceelor din nordul R. Moldova sunt invitați să analizeze oferta de studii a Universității „Dunărea de Jos” din Galați

Sute de elevi de liceu din Bălți, al doilea oraș ca mărime din Republica Moldova, dar și din localitățile din preajmă, sunt așteptați vineri, 17 mai, să viziteze standurile Universității „Dunărea de Jos” din Galați, în cadrul Târgului Educațional „Fii Student #UDJG”, anunță instituția, într-un comunicat de presă.

Evenimentul va fi găzduit de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și este organizat sub înaltul patronaj al Consulatului României la Bălți, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bălți și în colaborare cu Asociația Obștească „Luceafărul Răutului” din comuna Gura Camencii, Raionul Florești.

Elevii, părinții și profesorii, dar și toți cei interesați sunt așteptați între orele 12.00 și 16.00, pentru a sta de vorbă cu cadrele didactice universitare, cu studenții facultăților, de la care pot primi informații actualizate despre admitere, burse, condiții de cazare și de masă, modalități de petrecere a timpului liber în municipiul Galați.

„Venim în întâmpinarea nevoilor tinerilor din Republica Moldova cu o ofertă complexă de programe educaționale la standarde europene, de pe urma cărora vor obține diplome de studii recunoscute și apreciate la nivel internațional, însoțite de mobilități internaționale, de burse și facilități de cazare și transport oferite de Guvernul României”, spune rectorul interimar al Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Laura Daniela Buruiană.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc la ora 12:00, iar la partea oficială vor participa și vor ține discursuri mai mulți reprezentanți ai instituțiilor oficiale de pe cele două maluri ale Prutului. Mesaje pentru tinerii din Republica Moldova vor transmite reprezentanții Consulatului General al României la Bălți, ai Universității „Dunărea de Jos” din Galați, ai Mitropoliei Basarabiei, precum cum și din partea Primăriei Municipiului Bălți, ai Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, dar și ai Asociației „Luceafărul Răutului”, organizatorii și gazdele expoziției.

Ulterior, participanții vor putea vizita standurile celor 14 facultăți ale Universității din Galați și discuta direct cu reprezentanții acestora.

Admiterea la programele de licență este programată pentru luna iulie, toate detaliile putând fi găsite pe website-ul www.admitere.ugal.ro.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *