Țările de Jos deschid, în premieră, ambasadă cu sediul la Chișinău 

Regatul Țărilor de Jos deschid, în premieră, ambasadă în Republica Moldova, cu sediu la Chișinău. Noul ambasador este diplomatul Fred Duijn, care s-a întâlnit deja în Capitală cu ministrul de Externe, Nicu Popescu. 

„Am salutat decizia de deschidere a unei ambasade la Chișinău, ceea ce va contribui la consolidarea legăturilor și la intensificarea dialogului politic între țările noastre. Acest lucru reprezintă și un mesaj puternic de susținere a securității țării noastre și a celei regionale. Faptul că Ambasadele vin și nu pleacă este un lucru benefic pentru noi. Am exprimat încrederea că această nouă ambasadă va juca un rol important în promovarea cooperării economice, comerciale și culturale dintre Republica Moldova și Țările de Jos”, a declarat Nicu Popescu.

Șeful diplomației moldovenești a mulțumit, de asemenea, pentru sprijinul constant al Țărilor de Jos în procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. Relaţiile diplomatice între Republica Moldova şi Regatul Ţărilor de Jos au fost stabilite în 10 iulie 1992.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram