Trei zile fără energie electrică! În jur de 1400 de consumatori din șase localități rămân în continuare fără curent electric

Ministerul Energiei anunți că, în urma ninsorilor abundente și a viscolului de duminică, șase localități sunt în continuare deconectate de la rețeaua de distribuție a energiei electrice. Potrivit sursei citate, echipele de intervenție lucrează în continuare pentru asigurarea cu energie electrică a celor 1 394 de consumatori încă deconectați de la rețea.

„Ministerul Energiei regretă situaţia în care se află consumatorii afectaţi de lipsa energiei electrice pe parcursul mai multor ore şi dă asigurări că sunt întreprinse măsurile necesare pentru remedierea situației.  Dacă observați pericole (linii electrice căzute pe străzi, lângă instituții de învățământ, publice și puncte de comerț) vă rugăm să informați imediat operatorul de distribuție la numărul 022 43 11 11”, se arată într-un comunicat al instituției. 

De asemenea, autoritățile a venit cu mai multe sfaturi pentru populație.

„Ocoliţi şi nu atingeţi conductoarele electrice căzute avariat la pământ sau care atârnă accidental de pe piloni şi copaci, nu interveniţi în instalaţiile electrice, deoarece există pericolul de electrocutare, supravegheați copii, în special în aceste zile când ies la săniuș și explicați-le regulile de securitate electrică şi consecinţele încălcării lor, țineţi legate animalele domestice şi cele de companie pentru a evita contactul lor cu fire electrice aflate avariat la sol”, se mai arată în comunicat. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram