Trenul blindat al lui Kim Jong Un a traversat frontiera cu Rusia în această dimineață 

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un a ajuns în această dimineață în Federația Rusă, scrie CNN, cu trimitere la declarațiile ministrului Apărării al Coreei de Sud, care a declarat că trenul blindat al liderului de la Phenian a traversat frontiera Rusiei marți dimineața. 

Înainte de plecare, presa de stat din Coreea de Nord a publicat mai multe imagini video și fotografii cu momentul în care Kim Jong Un, împreună cu delegația sa, a urcat în tren.

Potrivit presei nord-coreene o întâlnire cu Vladimir Putin ar putea avea loc astăzi, la Vladivostok, oraș care găzduiește Forumul Economic Estic. Această întâlnire dintre liderul nord-coreean și președintele rus, anticipată de presa internațională încă de săptămâna trecută, are loc într-un context internațional tensionat și cu implicații semnificative asupra securității globale.

Potrivit presei internaționale, este previzibil că liderul nord-coreean va discuta cu omologul rus despre posibile livrări de arme de la Phenian la Moscova, precum și despre alte tipuri de cooperare militară. Kim a vizitat deja Vladivostok în aprilie 2019, unde a avut primul său summit cu Putin, după prăbușirea discuțiilor de dezarmare nucleară ale Coreei de Nord cu fostul președinte american Donald Trump.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram