Trotinetele electrice, interzise la Paris. Măsura intră în vigoare din septembrie

Mersul pe trotinetă electrică închiriată nu va mai fi posibil la Paris, începând cu luna septembrie. Parisul va deveni astfel prima capitală europeană ce va interzice acest serviciu. Măsura a fost luată în contextul numărului mare de accidente în care au fost implicate trotinetele electrice. De asemenea, criticii susțin că utilizatorii acestui mijloc de transport nu respectă regulile de circulație și încalcă în mod regulat interdicția de a circula pe trotuare. Mai mult, vehiculele sunt adesea parcate la întâmplare sau aruncate în râul Sena.

În aprilie, locuitorii capitalei franceze au votat în proporție de 89% pentru interzicerea trotinetelor electrice închiriate. Doar 8% dintre alegătorii înscriși pe liste au participat la consultarea publică, însă primarul Anne Hidalgo s-a angajat să respecte rezultatul, oricare ar fi acesta.

În ultimii ani au avut loc tot mai mlte accidente soldate cu decese atât în cazul conducătorilor de trotinete electrice, cât și a pietonilor. Mortalitatea a crescut de la an la an. Cele mai multe decese s-au sodat în 2021, când au fost înregistrate 21 de accidente mortale.

Capitala Franței nu este singurul oraș care dorește să reglementeze circulația trotinetelor electrice. Barcelona a interzis deja închirierea trotinetelor. La Oslo, trotinetele nu pot fi folosite pe timp de noapte, iar la Lisabona viteza acestor vehicule a fost limitată la 20 de km/oră.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram