Turcia i-a atacat pe rebelii kurzi după atentatul de la Ankara. Mai mulți militanți PKK au fost „neutralizați”

Ankara atentat

Partidul Muncitorilor din Kurdistan a anunțat, duminică seară, că atentatul cu bombă din capitala turcă a fost organizat de un grup care-i este afiliat.

După anunț, Turcia a lansat bombardamente aeriene asupra unor depozite, buncăre și peșteri folosite de teroriștii PKK. Potrivit Ministerului turc al Apărării, operațiunea a avut ca scop „neutralizarea PKK și a altor elemente teroriste, prevenirea atacurilor teroriste din nordul Irakului împotriva populației noastre și a agențiilor noastre de aplicare a legii, precum și asigurarea securității frontierelor noastre”.

Guvernul a precizat că 20 de ţinte au fost distruse şi mulţi militanţi ai grupului rebel PKK, interzis, au fost “neutralizaţi”, potrivit BBC. Agenția kurdă de presă Rudaw a scris că atacurile au vizat ținte din muntele Qandil din Irak, situat în apropierea graniței țării cu Iranul. Muntele este considerat un bastion al Partidului Muncitorilor din Kurdistan.

PKK a declarat că atentatul cu bombă de duminică dimineaţă din Ankara, capitala ţării, a fost comis de un grup care are legături cu ei şi al cărui membru s-a aruncat în aer. PKK este o organizație desemnată ca teroristă de către Turcia, Uniunea Europeană, Marea Britanie și SUA.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram