TVR Moldova, premiat la Iași, pentru excelență în promovarea culturii

TVR Moldova, filiala de la Chișinău a postului public de televiziune din România, a obţinut două două premii de excelență, în cadrul unei gale dedicată Zilei Unirii Basarabiei cu România. Evenimentul de decernare, care a avut loc în Iași, a fost prezidat de miniștrii Culturii de la Chișinău și București, scrie site-ul tvrmoldova.md.

Potrivit sursei citate, postul local de televiziune a obținut Premiul „Gheorghe Cincilei”, pentru promovarea imaginii culturale în mass-media, şi Premiul de Excelenţă pentru Seniorii Presei Româneşti

„Vreau să vă asigur că Televiziunea Română va fi alături de românii basarabeni. Acordarea acestui premiu ne demonstrează că ne facem treaba bine, cu capul sus. Sunt mândru că fac parte din această cultură, sunt mândru de echipa pe care o conduc. Pentru noi, Televiziunea Română, cultura românească, rămâne pilonul de bază al ţării”, a declarat Nicolae Mocanu, directorul TVR Moldova, căruia i-au fost înmânate distincțiile.

Premiile Ministerului Culturii sunt oferite anual pentru produse de creaţie şi inovaţii artistice, care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural naţional şi internaţional. Cea de-a 10-a Gală a premiilor Ministerului Culturii a celebrat inovaţiile artistice şi promovarea patrimoniului cultural naţional. Printre promotorii artelor care au primit premii speciale mai sunt sunt scriitoarea Radmila Popovici, maeștrii Nicolae Botgros, Gheorghe Zamfir și formația Zdob şi Zdob.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *