CUB cere Procuraturii să-i ancheteze pe socialiști pentru trădare de patrie, după întâlnirea de la Moscova cu deputații „Edinaia Rossia”

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, partid condus de Igor Munteanu, cere Procuraturii să-i ancheteze pe mai mulți deputați socialiști pentru trădare de patrie, după întâlnirea de la Moscova cu deputații „Edinaia Rossia”

„Purtând consultări politice cu partidul lui Putin, pe numele căruia a fost emis un mandat internațional de arest, deputații PSRM au încuviințat războiul rus de agresiune contra Ucrainei, împărtășind, în fapt, atrocitățile comise în această invazie sângeroasă. Consultările politice s-au purtat cu cei care au cerut recunoașterea Transnistriei ca teritoriu statului rus, inclusiv deputați ruși cu un discurs extrem de agresiv, printre care și Artyom Turov și Alexei Tolstoi”, anunță formațiunea într-un comunicat.  

CUB mai spune că discuțiile cu „partidul războiului” din Rusia în mijlocul unui război de cotropire contra statului vecin, Ucraina, poate fi echivalat cu „trădarea de patrie” și indică asupra unei complicități cu forțele ostile ale Republicii Moldova. 

„Prezența lor demonstrativă la Moscova sabotează declarațiile oficiale ale conducerii RM, care a condamnat războiul rus de agresiune, generând ambiguități asupra modului în care Republica Moldova înțelege alinierea sa la regimul de sancțiuni internaționale. Chiar azi, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare va face o sesizare în adresa Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze speciale pe acest caz, în temeiul art. 262, 274 din Codul de procedură penală, care-I face pe deputații socialiști pasibili de crima de trădare de patrie art.337 din Codul Penal al RM. După faptă și răsplată, dragi cetățeni”, se mai arată în comunicatul CUB. 

Amintim că o delegație a PSRM este într-o vizită la Moscova, care durează deja câteva zile. Socialiștii, în frunte cu Vlad Bătrâncea, au avut luni o întrevedere cu reprezentanții partidului ”Rusia Unită”, iar marți au participat la cea de-a zecea ediție a Forumului Economic de la Moscova. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *