Primăria din Viena a oferit Chișinăului trei ambulanțe, care vor ajunge la spitalele din subordinea municipalității

Trei ambulanțe, oferite de primăria orașului Viena, vor ajunge în curând în Chișinău. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban, care efectuează o vizită de lucru în Austria. Potrivit lui, autospecialele vor fi distribuite la trei instituții medicale aflate subordinea municipalității.

Ceban a anunțat despre acest lucru într-o postare pe pagina sa de Facebook, în care le mulțumește partenerilor austrieci pentru sprijinul acordat.

„I-am mulțumit primarului de Viena, Michael Ludwig, și tuturor colegilor din Austria, pentru unitățile de transport specializate oferite anterior Chișinăului, dar și pentru sprijinul acordat în diferite domenii, de când avem stabilită colaborarea. La Viena, avem foarte multe dialoguri cu diverși specialiști în mai multe domenii: infrastructură, mobilitate urbană, managementul deșeurilor, bunele practici incluzive pentru persoanele cu dizabilități și necesitați speciale, soluții naturale pentru bazinele acvatice etc.”, se spune în postarea primarului general.

Potrivit lui, cele trei ambulanțe vor fi repartizate Spitalului Clinic Municipal pentru Copii nr. 1, Maternității Municipale nr. 2 și Echipei Mobile de îngrijiri la domiciliu, din cadrul Direcției generale asistență medicală și socială, inclusiv pentru transportarea pacienților aflați la tratament paliativ în procesul de îngrijiri pe termen lung.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin