VIDEO | Maia Sandu se află, la Kiev, la invitația lui Volodimir Zelenski

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se află astăzi în Ucraina, unde participă la Summitul Bucha 2023, la invitația Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Vizita nu a fost anunțată din timp, cel mai probabil, din considerente de securitate. Alături de președintele Republicii Moldova, la summit participă și alți lideri europeni, printre care premierii Sloveniei și Croației.

„Astăzi, poporul Republicii Moldova, alături de comunitatea internațională, comemorează masacrul de la Bucha, produs acum un an. Onorăm memoria celor uciși pe nedrept. Comunitatea mondială trebuie să se asigure că aceste atrocități vor fi investigate, iar cei vinovați – pedepsiți.”

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Astăzi se împlinește un an de când armata rusă s-a retras din orașul Bucha. În localitate au fost găsite semne de crime de război ale rușilor, în special ucideri în masă ale civililor, tortură, viol și jafuri. Autoritățile ucrainene au spus că peste 300 de locuitori ai orașului au fost uciși. Președintele Zelenski a descris masacrul drept un genocid și au cerut Curții Penale Internaționale să investigheze ce s-a întâmplat în oraș.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *