Un profesor universitar refuză sporul de 5.000 de lei acordat de Guvern: Demnitatea umană trebuie să fie respectată, dar nu cumpărată

Alexandru Arseni

Profesorul universitar Alexandru Arseni, deputat al primului Parlament, autor și semnatar al Declarației de Independență, a declarat în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4 că refuză sporul de 5.000 de lei acordat de Guvern cadrelor didactice.

„Personal renunț la acești bani. Orice acțiune a Guvernului trebuie să pornească de la respectarea demnității persoanei umane, or aceasta nu trebuie cumpărată cu bombonele și cu alte chestii”, a spus Alexandru Arseni.

Pachetul de sprijin „Spor pentru Moldova”, care prevede majorări de salarii pentru medici, indemnizații unice pentru profesori și polițiști, a fost aprobat de Guvern în cadrul ședinței de astăzi. Potrivit programului, de un suport financiar vor beneficia și angajații din domeniul educației. 66 000 de persoane – cadre didactice și științifice din toate instituțiile de învățămînt – vor primi o plată unică în valoare de 5 000 de lei. Peste 35 000 de cadre non-didactice vor beneficia de 3 000 de lei. În premieră, această plată va fi acordată pentru întregul sistem de învățămînt public – în total peste 100 000 de persoane.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram