Vadim Brînzaniuc: În patru ani, vom construi de la zero trei pasaje supraterane și patru drumuri expres, care vor scăpa Chișinăul de ambuteiaje

Construcția pasajelor rutiere supraterane și a drumurilor radiale este singura soluție care va duce la eliminarea ambuteiajelor din Chișinău. Asta susține candidatul Partidului Social Democrat European la funcția de primar al Capitalei, Vadim Brînzaniuc. Fostul pretor al sectorului Buiucani a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că va construi de la zero, în următorii patru ani, trei pasaje rutiere și patru drumuri radiale în cele mai aglomerate intersecții ale orașului.

„În primul rând, trebuie să scăpăm de ambuteiaje, care pur și simplu sufocă orașul. Problema blocajelor rutiere are o singură soluție majoră: construcția pasajelor și a drumurilor expres. În următorii patru ani, vom construi de la zero trei pasaje rutiere în cele mai aglomerate intersecții ale orașului. De asemenea, vom construi patru drumuri expres, drumuri radiale, care vor permite mașinilor să traverseze orașul de la vest la est, de la sud la nord, cu o viteză mult mai mare, fără să stea în ambuteiaje. Vă asigur că fără implementarea acestor soluții, peste un an în Chișinău va fi imposibil de circulat cu mașina”, a declarat Vadim Brînzaniuc, potrivit unui comunicat de presă al PSDE. 

Brînzaniuc, care a deținut, timp de peste un an, funcția de consilier al primarului Sectorului 4 din București, Daniel Băluță, propune ca pasajele să fie construite în următoarele locații: 

•      Intersecția dintre străzile Ismail, Vadul lui Vodă, Calea Basarabiei, Calea Moșilor;

•      Străzile Moscova, Kiev, Alecu Russo, Bogdan Voievod;

•      Calea Orheiului – Studenților;

În același timp, Brînzaniuc propune construcția drumurilor expres pe următoarele direcții: 

•      Calea Moșilor-Sens giratoriu Visterniceni, Calea Orheiulu

•      Calea Basarabiei-Varnița

•      Calea Moșilor-Petricani (până la Șoseaua Balcani)

•      Ismail – Șoseaua Hâncești (până la gara de sud)

De asemena, Vadim Brînzaniuc a propus amenajarea parcărilor de tipul Park and Ride la intrările în oraș, pentru ca șoferii care intră în municipiu să-și poată lăsa mașinile, după care să circule mai departe prin Capitală cu transportul public. 

„Când eram Pretor al sectorului Buiucani am inițiat amenajarea unei asemenea parcări în zona străzii Ghidighici, însă după ce am plecat, proiectul a fost abandonat de actuala administrație a orașului. Asemenea parcări trebuie construite la intrarea din toate direcțiile în oraș. În primul rând, trebuie finalizată cea de pe strada Ghidighici, după care construită una la intrarea dinspre sud, pe Șoseaua Hâncești. A treia – la intrarea dinspre Sângera și a patra dinspre Stăuceni. În patru ani vom avea aceste parcări, cu o capacitate de cel puțin 300 de mașini fiecare”, a declarat Vadim Brînzaniuc.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *