VIDEO +18 | Ucraina acuză Rusia de o nouă crimă de război. Armata rusă a împușcat doi soldați ucraineni neînarmați

Forțele Armate ale Ucrainei au confirmat că doi dintre soldații săi au fost împușcați mortal de trupele ruse, după ce aceștia s-au predat. Într-un comunicat oficial, Forțele Armate ucrainene au condamnat vehement acțiunile Rusiei și au cerut comunității internaționale să tragă la răspundere conducerea militară a țării agresoare.

„Înregistrările publicate în mass-media înfățișează execuția a doi prizonieri de război ai Forțelor Armate ucrainene. Potrivit informațiilor confirmate, ocupanții ruși au împușcat din nou insidios soldați neînarmați”, se mai arată în comunicat.

Proiectul ucrainean DeepState, specializat în monitorizarea evoluției conflictului din Ucraina, a publicat un videoclip șocant pe 2 decembrie. Imaginile, obținute de pe o dronă, prezintă momentul în care cel puțin șase militari ruși au deschis focul asupra unui grup de soldați ucraineni care se predaseră din lipsă de muniție.

Înregistrarea a fost realizată la pozițiile batalionului 45 al Forțelor Armate ucrainene, amplasat în apropierea satului Stepnoie din regiunea Donețk, unde se desfășoară lupte active și unde au pătruns trupele ruse.

Ombudsmanul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitri Lubineț, a denunțat o crimă de război și a anunțat că elaborează un apel către Organizația Națiunilor Unite (ONU) și Comitetul Internațional al Crucii Roșii.

„ În videoclip, toată lumea poate vedea clar că armata ucraineană face toate lucrurile necesare, care arată că sunt neînarmați, că se predau și nu reprezintă nicio amenințare pentru armata rusă. În consecință, ar fi trebuit să fie capturați automat și să li se acorde statutul de prizonieri de război ”, a declarat oficialul.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram