VIDEO | Atacurile armate din regiunea rusească Belgorod, revendicate de voluntarii ruși care luptă de partea Ucrainei

Legiunea „Libertate Rusiei” și „Detașamentul voluntarilor ruși”, își atribuie atacul de astăzi din regiunea Belgorod din Federația Rusă. Mai mult, organizațiile paramilitare își îndeamnă conaționalii să li se alăture în lupta lor cu regimul Putin.

„Detașamentul voluntarilor ruși” a publicat pe pagina sa de Telegram niște înregistrări video, făcute noaptea trecută, în care apar persoane în haine militare în timp ce pozează lângă indicatoare rutiere care duc spre unele localități din regiunea rusă. În altă înregistrare video acestea apar deja pe timp de zi, însă locația exactă nu este indicată. Înregistrarea este însoțită de textul „ziua tot lucrăm”.

Iar legiunea „Libertate Rusiei” a venit cu un mesaj adresat cetățenilor ruși, care locuiesc în apropiere de hortarul cu Ucraina, prin care îi îndeamnă să nu opună rezistență și să nu se teamă.

În dimineața zilei de 22 mai, presa din Rusia relata despre un schimb de focuri în zona de frontieră ruso-ucraineană, iar apoi au apărut imagini cu un tanc ucrainean pe teritoriul Federației Ruse. Guvernatorul regiunii Belgorod a declarat că un grup de diversioniști ucraineni ar fi pătruns pe teritoriul rusesc și că, în urma schimbului de focuri, doi civili ar fi avut de suferit.

Ulterior, au apărut informații despre lupte în localitățile Glotovo, Kozinka și Gora-Podol. Mai mult, în Kozinka ar fi fost doborâtă o dronă militară. Serviciile de cercetare ucrainene au confirmat pătrunderea unui grup înarmat pe teritoriul regiunii Belgorod, dar spun că în spatele operațiunii ar sta cele două organizații paramilitare formate din cetățeni ruși.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin