VIDEO | Campanie electorală pe bani publici. Premierul Recean pune Guvernul în slujba candidaților PAS calificați în turul doi

Lege, dar nu pentru toți. Deși Codul Electoral interzice expres implicarea instituțiilor statului în campania electorală, cu atât mai mult, utilizarea banilor publici în interesul unor concurenți electorali, acest lucru pare să nu-i deranjeze pe reprezentanții guvernării.

Acest fapt este confirmat chiar de premierul Dorin Recean, care promovează deschis candidații PAS pentru funcția de primar, calificați în turul doi de scrutin, mai mult decât atât, își folosește funcția, pentru a atrage voturi pentru partidul puterii.

Șeful executivului s-a filmat într-un spot electoral, alături de Tatiana Barda, candidatul PAS de la Grătiești, în care îi promite că, dacă aceasta va câștiga alegerile, Guvernul va aloca bani pentru reparația unui drum din localitate. Spotul, care circulă pe internet, conține simbolurile electorale ale PAS, inclusiv îndemnul la vot.

Precizăm că, în turul doi de scrutin, la alegerile din localitatea Grătiești, s-au calificat Olga Caraman de la PPDA și Tatiana Barda, candidatul din partea PAS, care apare alături de Recean în spotul respectiv.

Conform legislației electorale, utilizarea resurselor administrative în campania electorală este strict interzisă și reprezintă o formă de corupție electorală, care încalcă principiile democrației și alegerilor libere și corecte.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram