VIDEO | Dinu Plîngău, despre schemele de la aeroport: Istoria se repetă, au experiența din 2015, iar situația din justiție îi încurajează

Aeroportul Internațional Chișinău urmează a fi concesionat după modelul din 2015, mai ales că unii dintre cei care au participat atunci la aceste procese se află și astăzi la conducerea Republicii Moldova. Asta afirmă liderul Pltaformei DA, Dinu Plîngău, care a a declarat, la emisiunea lui Gheorghe Gonța, că reprezentanții PAS știu că vor pierde degrabă puterea și să grăbesc să vândă bunurile statului, ca să obțină din asta profituri.

„Toate aceste lucruri au niște beneficiari, care se împart cu oamenii care sunt la conducerea Republicii Moldova. Apropo, la privatizarea din 2015 (la prima concesionare a Aeroportului – n.n.) au participat și unii de astăzi care iau decizii, deci, oameni care au deja experiență. Au vândut o dată aeroportul, ulterior a fost nevoie de 10 ani să-l recuperăm. Ați văzut că la aeroport condițiile încep a degrada, de la servicii, până la condiții elementare. Toate aceste lucruri se fac pentru ca să se meargă exact pe modelul 2015 și să ni se prezinte în spațiul public că este nevoie de privatizat”, a menționat Dinu Plîngău.

Liderul platformei DA a mai menționat că reprezentanții actualei guvernări sunt încurajați de situația din justiție, fiind siguri că nu vor fi trași la răspundere.

„Cei din PAS înțeleg că le-a rămas să stea la guvernare 1,5 ani. Scopul nostru este ca în acești 1,5 ani să nu admitem ca aceste întreprinderi să fie vândute, pentru că vom avea nevoie de alți 10 ani, ca să le recuperăm – dosare penale și așa mai departe. Istoria se repetă. Pe dânșii îi încurajează situația din justiție. Cei care au concesionat aeroportul, data trecută, a purtat cineva răspundere?”, s-a întrebat Dinu Plângău.

Anunțul despre licitația cu strigare pentru darea în locațiune a spațiilor comerciale din Aeroportul Internațional Chișinău a fost publicat de Agenția Proprietății Publice Licitația pe data de 18 ianuarie. Cu puțin timp înainte, Guvernul l-a demis pe directorul acestei structuri și l-a numite pe altul, iar singura companie care întrunește criteriile de participare este „Lagardere Travel Retail”, care și-a înregistrat, pe data de 9 noiembrie 2023, și un SRL cu aceeași denumire, care are adresa juridică într-un fost cămin din sectorul Buiucani al Capitalei.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *