VIDEO | Explozie în apropierea Portului Sulina din România.12 persoane au fost evacuate

explozie Sulina

O explozie a avut loc miercuri dimineaţă, la bordul unei nave aflate în zona Sulina, iar echipajul a fost preluat de echipele de intervenţie şi adus în siguranţă în port. Nava se afla sub pavilion Togo și ar fi fost lovită de o mină marină.

La bord erau 12 persoane, printre care cinci sirieni, patru turci, un libanez și un egiptean. De asemenea, 11 persoane au avut atac de panică, iar o persoană are câteva contuzii și dureri, notează presa din România.

„În data de 20.09.2023, la ora 06.50, urmare a unui mesaj de urgență “MAYDAY”, transmis in CH 16 VHF, de către o nava comercială prin care informează ca a avut loc o explozie la bord, M.R.C.C a declanșat o operațiune S.A.R. pentru salvarea echipajului acesteia.

La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o nava specializată SAR din cadrul ARSVOM”, a anunțat Garda de Coastă.

Potrivit Agerpres, căpitanul şef al Căpităniei Zonale a Portului Tulcea, Dan Ichim, a declarat că, la solicitarea comandantului vasului, toţi cei 12 membri ai echipajului au fost aduşi în Portul Sulina şi sunt evaluaţi din punct de vedere medical.

“Deocamdată, nu se cunosc cauzele exploziei. Căpitănia Portului Tulcea a început ancheta pentru stabilirea cauzelor naufragiului. Dacă explozia a fost din cauza unei mine rămâne să stabilească Ministerul Apărării”, a precizat Dan Ichim, conform sursei citate.

Cercetările sunt desfășurate de către Autoritatea Navala Română.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram