VIDEO | Foștii primari ai PDM au devenit „oameni buni”! PAS: Un primar PD dintr-un sat nu este vinovat pentru ce a făcut Plahotniuc

Strategia PAS de a nu conlucra cu primari care au făcut parte din Partidul Democrat din Moldova a fost greșită. O recunoaște deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Adrian Cheptonar, care a spus că stigmatizarea aleșilor locali nu fost corectă, iar „fiecare om trebuie judecat în funcție de acțiunile lui”.

„Lucrul acesta a fost strategic greșit. Un primar PD dintr-un sat, nu este vinovat pentru ce a făcut Plahotniuc cu miliardul, de exemplu. Omul acela a venit și crezut în ceva, a crezut că în felul acesta poate face o treabă mai bună în localitatea lui, iar ulterior a fost pedepsit. Fiecare om trebuie judecat în dependență de acțiunile lui. El a avut steluța în dreptul lui la un moment dat, dar nu a făcut nimic socialist sau pro-rusesc în viața lui”, a declarat Cheptonar.

Cât despre foștii primari ai Partidului „ȘOR”, Cheptonar susține că este exclus ca vreunul dintr ei să se regăsească pe listele PAS. 

„Este totalmente exclus. Înțeleg că a fost vehiculată o informație, dar a fost dezmințită, omul acela nu a avut nicio legătură cu partidul ȘOR. Sub nicio formă nu avem cum să acceptăm acest tip de indivizi dacă te-ai lipit de ȘOR. Este clar cine este Șor, dacă te-ai lipit acolo, nu poți sub nicio formă vreodată să te mai speli”, declară Cheptonar.

Precizarea a fost făcută în contextul în care în spațiul public a apărut informația că un primar care a trecut și pe la Partidul „ȘOR”, candidează acum din partea PAS. Este vorba despre primarul comunei Dumbrăvița, raionul Sângerei, Iurie Porcescu, care în trecut a candidat din partea Partidului Democrat, a trecut la Partidul „ȘOR”, iar acum candidează din partea PAS. 

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin