VIDEO | Israelul insistă că atacul asupra spitalului din Gaza a venit din partea Jihadului Islamic. Armata va furniza noi dovezi

Daniel Hagari

Armata israeliană a anunțat că va publica noi dovezi – inclusiv filmări cu drone și o conversație interceptată – care susțin că vor dovedi că Jihadului Islamic a fost responsabil pentru atacul de la spitalul din Gaza.

„Ne ocupăm de asta (adunarea dovezilor n.r.) pentru că cineva comite un fals acuzând Israelul”, a declarat contraamiralul Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), citat de postul de televiziune Sky News.

Oficialul a împărtășit imagini radar surprinse de armata israeliană care arătau trecerea unui tir de rachete trase din interiorul Gazei către Israel, care trecea în imediata apropiere a spitalului.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este skynews-radar-hospital-gaza_6325168-1024x576.jpg

„Pot confirma că o analiză a sistemelor operaționale ale IDF, indică faptul că un baraj de rachete a fost lansat de teroriști în Gaza, trecând în imediata apropiere a spitalului Al-Ahli din Gaza în momentul în care a fost lovit”, spune Hagari într-un scurt video trimis de IDF.

Potrivit jurnaliștilor britanici, încercând să respingă în continuare acuzațiile, contraamiralul Hagari a declarat că niciun avion israelian nu a operat în zona spitalului în momentul exploziei, la ora 18.59, în schimb mai multe rachete au fost lansate de Jihadul Islamic exact la aceeași oră.

Peste noapte, IDF a postat un videoclip în care se presupune că o rachetă eșuează și cade în Gaza în același timp în care spitalul al Alhi a fost lovit.

Jihadul Islamic a calificat miercuri drept minciuni acuzaţiile aduse de Israel.

“Ca de obicei, inamicul sionist încearcă, prin fabricarea de minciuni, să se sustragă de la responsabilitatea pentru masacrul brutal pe care l-a comis, bombardând spitalul şi arătând cu degetul spre Jihadul Islamic”, a spus mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin