VIDEO | Frontiera Rafah, deschisă pentru 20 de minute doar pentru ajutor umanitar. Niciun civil nu a ieșit din Fâșia Gaza

Rafah

Punctul de trecere al frontierei de la Rafah, care leagă nordul Peninsulei Sinai, din Egipt, de Fâşia Gaza, a fost deschis sâmbătă pentru a permite intrarea transportului de ajutor umanitar în enclava palestiniană, transmite Agerpres.

Preşedintele Semilunii Roşii din Sinaiul de Nord, Khaled Said, a declarat pentru EFE că punctul de trecere este închis de ambele părţi, atât pe partea egipteană, cât şi pe cea palestiniană, după ce cele 20 de camioane care au intrat (în Fâşia Gaza) prin Rafah au descărcat ajutoarele şi s-au întors în Egipt.

Said a mai declarat pentru agenția spaniolă că nu există informaţii despre plecarea cetăţenilor străini din Gaza” şi a subliniat că “nu se ştie încă nimic” despre când şi cum ar putea avea loc.

Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău 50 de cetățeni ai R. Moldova care se află în Fâșia Gaza au cerut autorităților de la Chișinău ajutor pentru evacuare din zona de război. Însă, Rafah, punctul de frontieră cu Egipt, rămâne închis deocamdată.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin