VIDEO | Gazul se va ieftini, dar nu acum, ci peste câteva luni! Recean: În noul sezon vom intra cu tarife reduse

Chiar dacă prețul gazelor cumpărate de Moldova scade, tariful la gazele naturale s-ar putea micșora abia peste câteva luni. Despre acest lucru a anunțat premierul Dorin Recean, în cadrul unei conferințe la Guvern. 

„Guvernul are o preocupare în ceea ce privește prețul la energie. Am făcut primul pas și am asigurat descreșterea prețului la energia electrică. Acum lucrăm pentru ca, în câteva luni, să putem să micșorăm și tariful pentru gazul natural. Aveți promisiunea mea că în noul sezon vom intra cu tarife noi”, a declarat Recean. 

Vlad Filat: Prețul gazului trebuia redus aproape în jumătate, însă guvernarea PAS a blocat inițiativa, amânând-o până la toamnă, în campania electorală

Amintim că Vlad Filat, fostul șef al actualului premier, Dorin Recean, a declarat, săptămâna trecută, că prețul pe care îl plătesc astăzi moldovenii pentru gazele naturale este cu mult mai mare decât ar trebui să fie, însă guvernarea PAS a decis să-l reducă abia înainte de alegerile locale, ca să speculeze electoral subiectul. 

Fostul premier a mai spus că Moldova Gaz a și depus un demers privind reducerea prețului la 24 de lei, deși calculele arată că acesta ar trebui să fie 17 lei.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmărește ZIUA și pe...

Știrile ZIUA pe Telegram

WordPress PopUp Plugin