VIDEO | Prețul gazului trebuia redus aproape în jumătate, însă guvernarea PAS a blocat inițiativa, amânând-o până la toamnă, susține Vlad Filat

Prețul pe care îl plătesc astăzi moldovenii pentru gazele naturale este cu mult mai mare decât ar trebui, însă guvernarea PAS a decis să-l reducă abia înainte de alegerile locale, ca să speculeze electoral subiectul. Afirmația aparține fostului premier Vlad Filat, care spune că Moldova Gaz a și depus un demers privind reducerea prețului la 24 de lei, deși calculele arată că acesta ar trebui să fie 17 lei.

Filat a declarat, la emisiunea lui Gheorghe Gonța, că Guvernul a refuzat să adapteze tariful la costurile reale, pornind de la ideea că, odată cu încălzirea vremii, problema gazului nu mai pare atât de actuală.

„Moldova Gaz a făcut demers la ANRE pentru scăderea tarifului la gaz. Conform acestui demers, prețul urma să fie micșorat la 24 de lei, deși real trebuia să ajungă la 17 lei. Știți de ce nu s-a întâmplat acest lucru? Le-a venit o idee „genială”, să nu ieftinească acum gazul, pentru că, gata, lumea nu se mai încălzește, vine perioada caldă… Ei uită că, în afară de cei care își încălzesc locuințele, mai este și businessul, care-i la pământ și care lucrează și vara, și iarna, și primăvara, și toamna. Dar vor ieftini gazul înainte de alegerile locale, pentru că atunci va fi impactul. Ceea ce vă spun eu v-o spun în cunoștință de cauză”, a menționat Filat.

Despre demersul Moldova Gaz către ANRE a vorbit anterior chiar directorul companiei, Vadim Ceban, care se arăta convins că, până la Paște, tariful va fi revizuit. Ulterior însă, ministrul Energiei, Victor Parlicov, l-a contrazis și a dat asigurări că nu există premise pentru reducerea prețului.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *