Și gazul s-ar putea ieftini! Directorul MoldovaGaz spune că există premise pentru revizuirea tarifului „până la Paște”

Până la sărbătorile de Paște, este posibil ca gazul să se ieftinească. Anunțul a fost fost făcut de directorul MoldovaGaz, Vadim Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la postul de televiziune N4.

El a menționat că ultimele calcule efectuate arată că există premise pentru revizuirea tarifului, dar a menționat că decizia finală în acest sens aparține ANRE.

„Peste o săptămână, înainte de Paște, vom prezenta la ANRE calculele noastre și deja împreună cu regulatorul, dacă vor fi aceste premise, vom fi primii care vom solicita ajustarea tarifului. Aceste premise există, dar depinde de decizia ANRE de când poate fi făcut acest lucru”, a spus Vadim Ceban.

Deși a evitat să prezinte cifre, el a lăsat să se înțeleagă că reducerea ar putea fi, conform calculelor preliminare, cu aproximativ 6 lei, ceea ce înseamnă un preț de aproximativ 24 de lei pentru un metru cub de gaze. Anterior, ANRE a anunțat că există premise ca și tariful pentru energia electrică să fie redus, iar o decizie în acest sens va fi luată tot săptămâna viitoare.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *