Mare sărbătoare creștină! Ortodocșii de stil vechi prăznuiesc astăzi Buna Vestire

Sărbătoare mare pentru creștinii ortodocși de stil vechi. Astăzi este Buna Vestire, unul dintre cele 12 praznice împărătești, iar credincioșii care țin post au dezlegare la pește. Este ziua în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Duhul Sfânt a pogorât peste ea și că-L va naște pe Iisus Hristos. 

Buna Vestire constituie sfârşitul făgăduinţelor pentru venirea Filului Lui Dumnezeu pe pământ. Astfel, s-au împlinit toate profeţiile Vechiului Testament, iar prin acceptarea de către Sfânta Fecioară Maria a acestei lucrări divine, întreg neamul omenesc se pregăteşte pentru eliberarea de sub robia păcatului şi a morţii.

Buna Vestire este cea dintâi sărbătoare închinată Maicii Domnului, confirmată în documente, iar prima mărturie o reprezintă biserica zidită în Nazaret (în secolele IV sau V), pe locul unde a avut loc episodul consemnat în Biblie.

La creştinii ortodocşi de stil nou, care sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie, Buna Vestire a fost prăznuită în ziua de 25 martie.

Distribuie acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *